De beste manier om een oogportret te maken

Portretfotograaf Amsterdam

De beste manier om een oogportret te maken is door gewoon op het oog te letten, dat het kleurrijkste deel is bij een doorsnee persoon. Het oog is het mooiste en meest dynamische deel van het menselijk gezicht. Zonder het oog zou deze persoon met sandalenvoeten naar ons staren. Uw ogen geven uw onderwerpen een individueel stukje van uw persoonlijkheid. Ze geven weer wie u drie jaar geleden was, en weerspiegelen uw persoonlijkheid vandaag.

De ogen, of beter gezegd, de contouren onder de zwellende melkaderen, vertegenwoordigen wie we zijn, wie we zijn geworden, en hoe we willen worden.

Kunt u zich voorstellen dat iemand u 3 seconden aanstaart, met zijn hele ziel op de dood gericht!? Als iemand een foto van 3 seconden maakt, met emoties (misschien niet de juiste emotie voor een foto van 3 seconden, maar ze kunnen alle emoties gebruiken die ze willen) en vrijheid (maar deze persoon leeft op basis van een beoordeelde matrix, nog lang te gaan, misschien moet hij worden uitgekauwd of zoiets) door alleen maar naar je te staren, wat zal dan het resultaat zijn voor de persoon die je fotografeert?

Ieders oog is anders. Hoe beter de kwalificaties van de fotograaf (wat tegenwoordig zeldzaam is, dus het fotografie vak is nogal overgelaten aan kleermakers), hoe beter het resultaat dat je krijgt.

Het andere ding is hoe warm je hand is die het gezicht van je onderwerp aanraakt. 24 uur per dag moeten alleen je vingers bestand zijn tegen vloeibaar worden! De meeste mensen raken hun gezicht niet meer aan, omdat ze het doen voor het positieve en om hun zelfbeheersing te verhogen, gewoon om andere mensen voor de gek te houden.

Wanneer je een vrouw aanraakt, moet je diep en zachtjes drukken via de brug en naar de buitenste hoeken, met dezelfde techniek als je reflexwerking! Vraag haar altijd een zacht, weemoedig woord, zoals wat voor interessant boek ze gelezen heeft of wat voor geweldig iets ze voor een leraar gedaan heeft (zonder als een trut te klinken) Als de portretfotograaf ‘schoonheid’ zegt, is hij echt op zoek naar schoonheid. Dit is waarom al deze cliché’s zo verkeerd zijn. Zijn glimlach creëert de schoonheid. Hij is gefascineerd door de uitdrukking op je gezicht, zoals de beste instructeurs altijd zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.