Hoe start je een filmproductiebedrijf?

Film productiebedrijf

De eerste stap bij het starten van een filmproductiebedrijf is de moeilijkste en de gemakkelijkste – respectievelijk. Als je eenmaal hebt besloten dat genoeg genoeg is, dat je je eigen leven in handen moet nemen en je ambities op de eerste plaats moet zetten, dan komt de rest een stuk makkelijker. Van baan of loopbaan veranderen brengt vaak veel uitdagingen met zich mee, maar het kan ook een wereld van nieuwe mogelijkheden openen. Waarom zou iemand immers vast willen blijven zitten in een oude en beperkende baan? In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste factoren bekijken waarmee rekening moet worden gehouden bij het plannen van het opstarten van een filmproductiebedrijf.

Breng je financiën op orde.

Het eerste wat u moet doen is een bedrijfsentiteit oprichten, zoals een vennootschap of een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (LLC). U kunt kiezen uit een groot aantal verschillende entiteiten en veel mensen kiezen voor een gewone vennootschap met winstoogmerk. Een vennootschap is echter meestal duurder dan veel andere entiteiten en is meestal alleen beschikbaar als u een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid bent.

Vervolgens moet u een bankrekening openen waarop de winst van uw bedrijf wordt gestort en van waaruit u zakelijke uitgaven kunt doen. Hiermee kunt u zaken betalen als apparatuur, software en huur. U moet ook een creditcard voor uw bedrijf aanmaken. Hiermee kunt u uitgaven als eten, reizen en materiaalhuur betalen als u op locatie bent. Het is raadzaam een creditcard voor uw bedrijf te hebben, omdat u er aankopen mee kunt doen die u niet zou mogen doen als u een debetkaart zou gebruiken.

Beslis over uw bedrijfsmodel.

Uw bedrijfsmodel is de kern van het succes van uw bedrijf. Het zal grotendeels uw succes of falen bepalen. U kunt het beste product ter wereld hebben, maar als uw bedrijfsmodel gebrekkig is, zult u niet in staat zijn om geld te verdienen. De manier waarop u uw winst verdeelt, zal een grote invloed hebben op uw cashflow, en hoe langer u moet wachten tussen inkomsten en winst, hoe lager uw winst zal zijn. Idealiter zou u ongeveer 75% van uw inkomsten als winst moeten maken, waarbij de rest naar het runnen van uw bedrijf gaat. Bij het opstarten van uw bedrijf zijn er een aantal verschillende modellen waaruit u kunt kiezen.

Netwerk

Als je voor het eerst begint, zul je een beperkt aantal connecties en een beperkte hoeveelheid geld hebben. Door een netwerk van connecties op te bouwen en actief lid te worden van je lokale filmgemeenschap, kun je je contacten uitbreiden en mensen leren kennen die je kunnen helpen in je zaak. Netwerken geeft je ook de kans om je ideeën aan andere mensen voor te leggen en wat feedback te krijgen, wat je kan helpen je product te verfijnen. Probeer relaties op te bouwen met mensen op wie u later kunt rekenen om u te helpen wanneer u dat het meest nodig hebt. Dat kunnen financiers zijn, advocaten of mensen die contacten hebben in relevante industrieën. Als het op netwerken aankomt, is het zaak om het zo natuurlijk mogelijk te houden. Ga niet op zoek naar connecties, maar haal het beste uit de connecties die je al hebt. Als je eenmaal een netwerk hebt opgebouwd, wees dan niet bang om mensen aan te spreken en om hulp te vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.