Kinderfotografie

Kinderfotografie Amsterdam

Het kind dat plotseling in een onverwacht tempo is gegroeid, verschilt van een kind dat altijd klein is geweest. Zo’n effect vergroot de mogelijkheden van de kinderfotografie.

Kinderen en hun gezinnen hebben hun eigen leven en levendige interesses. Ze zijn meestal blij en geëngageerd om te vechten tegen elke lengte van animatie die men zich kan indenken. Desondanks herinner ik mij tegelijkertijd het gevoel te hebben dat dit zeer actieve geloof mooi aansluit bij het handelsmerk dat van mij een fotograaf heeft gemaakt: vanzelfsprekend en pretentieloos.

Een ouder wijst zijn zoon de deur van zijn kleedkamer in een bar in het centrum van Amsterdam.

Zelfbeheersing en tevredenheid

Toen ik klein was, ging mijn belangstelling volledig en op natuurlijke wijze uit naar de wereld om mij heen. Het was een kinderfotograaf die me ertoe aanzette die wereld op te zoeken in fotografische onderwerpsplaten. Ik heb geen extravagante of sentimentele gevoelens voor het theater, uitstapjes naar de dierentuin of zwemmen in ondiepe zwembaden. Ik heb geen bijzondere voorliefde voor schaatsen, zwemmen of de zonnige wereld van de zee. En toch is een kind puur en rauw, mysterieus en ondefinieerbaar. Dat is de schoonheid van kinderfotografie.

Poppen eerst voor twee en dan voor hemelse ontspannende omgeving Park Website begeleid Poitiers in Tupi

Waardering van kinderen

Ik heb een ander leidmotief in mijn fotografie. Ik ben altijd geïnteresseerd in de kinderen zoals ik ze aantref, hun persoonlijkheid en tekening. En wanneer ik een onderwerp fotografeer dat verantwoordelijk is voor affectie, probeer ik een diepe betrokkenheid bij het beeld te creëren. En het is duidelijk, wanneer ik ga zitten om een geboortefoto te maken van een pasgeborene, en vooral wanneer het een van de belangrijkste momenten is in het leven van een kind.

Ik neem deze ervaring graag op als een verandering van genre in mijn fotografie. Het kind heeft mijn speciale behandeling niet nodig. Ik eis niets van kinderen: geen referentie, geen speciaal licht of fototoestel of toetsenbordeffect. Dit is de secundaire specialiteit van kinderfotografie die mogelijk wordt gemaakt door de collectieve aanwezigheid van kinderen. Heb je ooit kinderen ontmoet die niet gefotografeerd willen worden, of kinderen die niet gefotografeerd willen worden? Ik hou van dit gebrek aan koppigheid.

Leren om een pasgeborene te fotograferen

Voor sommige mensen is het lichaam een puur en verschrikkelijk ding dat niet aangeraakt mag worden. Het moederkind is zo iemand. We willen niet opzettelijk iemand pijn doen. Een kind heeft geen moeite met een menselijk lichaam na de geboorte, en er is geen zware druk nodig om opgenomen te worden. Tegelijkertijd heeft een pasgeborene niet de controle over de inspanning die de ouders hebben achtergelaten.

van me te maken door verlof en arbeidscontract waarin ik beloof 24/7 te filmen tenminste

Een vroegtijdige geboorte van een medekind

En ik druk op de sluiter bewust, bewust van alles

Kinderen met balletjuf in Amsterdam en Elpe Garcia in Elpe Duitse Tuin

De bibliotheek met foto’s van het kind doorzoeken

Studio Minne, zijn kleine kamer video

Mijn kleine broertje opvoeden en neerschieten

Eerste creatie van een fotoalbum in een paar dagen

Deze foto was van een van de weinige foto’s die ik via mijn website foto.joost-mijne.nl heb ingezonden naar de beurzen van dit jaar, en hij heeft de hoofdprijs gewonnen in de wedstrijd van zeer jonge foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.